GGD Goedgekeurd

Specialist in Permanent Make Up, Nagelstyling en Wimperextensions

GGD Goedgekeurd

Iedereen die tatoeëert, permanent make-up aanbrengt, cosmetische tatoeages aanbrengt, piercet of gaatjes prikt in kraakbeen van oren en neuzen met een piercinginstrument heeft een vergunning nodig om dit te mogen doen. De GGD controleert deze bedrijven jaarlijks en bekijkt of ze wel veilig werken volgens de wettelijke hygiënerichtlijnen. Als dat zo is, dan verleent de GGD de vergunning. Deze vergunning wordt door de GGD, namens de minister van VWS, afgegeven.

Bij het aanbrengen van tatoeages, piercings en permanente make-up is hygiëne erg belangrijk. Als degene die een tattoo, piercing of permanente make-up aanbrengt namelijk niet hygiënisch werkt, loopt de klant (maar ook de ondernemer) risico op een infectie. Denk bijvoorbeeld aan Hepatitis B, Hepatitis C of HIV. Om de risico’s te beperken zijn er regels opgesteld en vastgelegd in de Warenwet.

Warenwetbesluit ‘tatoeëren en piercen’

In het Warenwetbesluit ‘tatoeëren en piercen” staat dat alle ondernemers die huidpenetrerende handelingen verrichten een vergunning moeten hebben. Deze vergunning is gekoppeld aan de ondernemer én aan de ruimte waar hij of zij de werkzaamheden uitvoert. De ondernemer moet voldoen aan de voorwaarden van hygiënisch werken zodat er minder gevaar is voor de veiligheid en volksgezondheid. Hiervoor heeft de minister hygiënerichtlijnen vastgesteld. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft deze hygiënerichtlijnen opgesteld.

De GGD verleent de vergunning namens de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Een GGD-inspecteur brengt een bezoek aan de tattoo/piercingshop, schoonheidssalon of andere ondernemingen waar de handelingen worden uitgevoerd om te kijken of aan de wettelijke eisen is voldaan.

Wilt u een piercing of tatoeage op een veilige en hygiënische manier laten zetten? Kijk op de website www.veiligtatoeerenenpiercen.nl. Op deze site worden alle vergunninghouders vermeld.

Contact

Venloseweg 31
5931GR Tegelen
06-42731344
info@permanentmakeup-tegelen.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
Volgens afspraak